Bananencake/brood

  Ingrediënten:

– 3 eieren
– 3 (rijpe) bananen
– 150 gram boekweitmeel of speltmeel
– 2 eetlepels kaneel
– 1 zakje van 15 gram bakpoeder
– 200 gram noten (bijv. walnoten, pinda’s, cranberries, amandelen, kokosrasp, rozijnen)
– 100 gram dadels
– 100 gram gedroogde abrikozen ( ± 6 stuks)
– evt. 1 tl perenroodsuiker

bakken in een cakeblik van 22-24 cm met bakpapier

Bereiding:

Doe de (geprakte) bananen en 3 eieren in de mengkom en mix tot een gladde, luchtige massa. Daarna 2 eetlepels kaneel en 15 gram bakpoeder toevoegen. Goed mixen. Doe 150 gram boekweitmeel erbij en mix nog 2 minuten door op lage stand.

Snij de abrikozen en de dadels in kleine stukjes en voeg dit dan toe aan het geheel, stop nu met mixen. Roer met een spatel de notenmix en evt. het perenrood er door.

Doe bakpapier in een cakeblik of vet het blik in met roomboter bestrooid met bloem. Bak de cake in 35 min op 160°C.

Eet smakelijk!

 

Scroll naar boven