Ingrediënten ( ± 9 stuks):
- 200 gram bloem
- ½ tl. zout
- 2 tl. bakpoeder
- 125 gram fijne kristalsuiker
- ½ tl. kaneel
- 75 ml. melk
- 75 ml. zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 tl vanille-essence (of zakje vanillesuiker)
- 150 gram bosbessen (of blauwe bessen)
- evt. 1 el (riet)suiker
Meng de bloem, het zout, bakpoeder, suiker en kaneel in een kom. Meng in een andere kom de melk, zonnebloemolie, het ei en de vanille-essence. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel, roer kort.
Voeg de bosbessen toe, meng dit door elkaar (zo kort mogelijk). Verdeel het beslag in een muffinblik over 9 ingevette holletjes. Strooi over de muffin nog wat (riet)suiker. Bak de muffins in 25 min. op 200 °C.