Appel-kruimelkoek


Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 250 gram lichte basterdsuiker
  • 125 gram havermout
  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 appels
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram amandelschaafsel

bakblik  ± 18×26 cm en evt mixer

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 175 °C. Leg op de bodem van de bakvorm een vel bakpapier. Smelt de boter in de pan. Haal de pan van het vuur en meng de suiker en de havermout door de boter (evt met mixer). Zeef de bloem met bakpoeder en zout en voeg dit hier aan toe. Mix tot het gemengd is tot een mooi kruimelbeslag. Bekleed de bodem van de bakvorm met de helft van het kruimelmengsel en druk dit aan met de achterkant van een lepel.

Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Voeg het kaneel toe. Doe het appelmengsel bovenop het kruimeldeegmengsel in de bakvorm.

Meng het amandelschaafsel door het restant van het kruimeldeegmengsel. Verdeel dit mengsel over het appelmengsel. Bak de koek in ± 40 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Scroll naar boven