Ingrediënten 2 trifles:
- 4 plakken chocolade cake (recept zie hieronder)
- Handje aardbeien, ca 10 stuks
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel suiker
- Chocolade om te bestrooien.
Bereiding chocoladecake:
Ingrediënten:
- 2 el cacao
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram boter
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 100 gram grof gehakte pure chocolade
Verwarm de oven op 180 °C. Vet de vorm in of bekleed deze met bakpapier. Zeef het bakmeel met de cacao . Smelt op laag vuur de boter, chocolade en suiker en roer het goed door elkaar. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren los met de melk in een kleine kom. Voeg het boter- en eimengsel toe aan het bakmeel. Roer het met een houten lepel goed door, maar niet kloppen.
Bak de cake 45 minuten tot een satéprikker die er wordt ingestoken er schoon uitkomt. Laat de cake op een rooster afkoelen.
Bereiding trifle:
Neem 2 glazen. Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de laatste 30 sec de mascarpone toe en klop tot een egale room. Snijd de plakken cake op maat van het glas en verdeel een plak op de bodem van het glas. Schep een laagje room, ongeveer even hoog als de cake in het glas.
Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de room (houd een paar plakjes achter voor de decoratie). Leg weer een plak cake in het glas op de aardbeien en schep weer wat room er op. Decoreer de bovenzijde met een plakje aardbeien in de vorm van een hartje en wat chocoladerasp. Serveer direct of bewaar in de koelkast max 1 dag.
Tip: vervang de aardbeien ook eens door frambozen.