Ingrediënten:
Voor de bodem:
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram suiker
– snuf zout
– 2 eieren
– 100 gram gesmolten boter
Voor de kwarkvulling:
– 450 gram volle kwark
– 450 gram aardbeien
– 185 gram suiker
– 11 blaadjes gelatine
– 250 ml slagroom + slagroom voor garnering
– 1 citroen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe meel, suiker, zout, eieren en boter in een kom en mix dit tot een glad beslag. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de zijkant in. Bak het beslag in 20 minuten gaar. Laat afkoelen.
Laat de gelatine 10 minuten weken in ruim water. Pers de citroen uit, schenk het sap samen met de suiker in een pan. Breng dat aan de kook en draai het vuur dan uit. Voeg de uitgelekte gelatinevellen al roerend toe aan het sap. Blijf roeren totdat de gelatinevellen zijn opgelost.
Pureer 200 gram aardbeien met een staafmixer. Roer de aardbeienpuree door de kwark. Roer het gelatinemengsel door de kwark. Klop de slagroom en spatel deze door het kwarkmengsel. Schep de aardbeienkwark op de cakebodem en laat de taart in de koelkast opstijven. Snij de aardbeien in tweeën en verdeel deze over de taart.