Moederdagtaart

Moederdagtaart met bodem van zanddeeg

Ingrediënten:

Voor de bodem: – 200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder)
– 180 gram witte basterdsuiker
– 160 gram (room)boter uit de koelkast
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 ei
– snufje zout

Voor de topping: – banketbakkersroom (bijv dr.oetker)
– 250 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 zakje klopvast
– 3 el suiker
– 400 gram aardbeien

Bereiding:

Begin met het maken van de bodem. Bekleed een springvorm van Ø 26 cm met bakpapier. Vet/spray deze in met boter en bestuif met bloem/bakmeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in kleine blokjes en roer het ei los. Meng het bakmeel, de suiker, de vanillesuiker, de boter, het zout en het ei goed door elkaar. Kneed dit tot een compacte bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een kwartier in de koelkast rusten. Verdeel het deeg op de bodem van de springvorm. Laat de rand iets opstaan. Bak de bodem gaar in ongeveer 18 minuten. Laat de bodem goed afkoelen.

Bereid voor de topping het banketbakkersroom. Verdeel deze over de afgekoelde bodem, ongeveer 1-1.5 cm dik. Verdeel de aardbeien over het banketbakkersroom. Klop de slagroom met de suiker en klopvast. Maak mooie grote toefjes aan de rand van de taart.

P.S. Deze bodem is onder andere ook geschikt voor monchoutaart.

Eet smakelijk

Scroll naar boven