Zoete paasglaasjes met advocaat 6-8 personen
Ingrediënten voor suikerstengels:
- 3 plakjes bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- (lichtbruine basterd) suiker
Ingrediënten voor de bodem/crème:
- Chocoladekoekjes of schuimpjes of schuddebuikjes voor op de bodem
- 250 gram mascarpone
- 80 ml kakelroom (advocaat)
- 5 el poedersuiker
- Evt suikerdecoratie(chocoladevlokken, suikerparels, stukjes fudge)
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd deze in 3 repen. Draai de repen in een spiraalvorm. Bestrijk deze met het ei en rol ze door de suiker. Bak de spiralen in de oven in 15 minuten goudbruin.
Vul de bodem van 6-8 glaasjes (evt meer of minder al naar gelang de grootte van de glaasjes) met verkruimelde schuimpjes, koekjes of wat schuddebuikjes. Klop de mascarpone met de advocaat en de poedersuiker. Verdeel deze crème over de kruimelbodem. Doe bovenop nog wat advocaat, versier deze eventueel met de suikerdecoratie. Eet smakelijk.